Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Västerås

Med sina nästan 130 000 invånare är Västerås sannerligen en populär plats, men trots detta finns det en mysig småstadskänsla. Vare sig du har planer på att flytta till staden på egen hand, med en vän eller kanske hela familjen kommer du definitivt att trivas i Västerås. Det finns helt enkelt alltid någonting att göra, så både för de som pluggar, arbetar och vill uppleva ett spännande uteliv har Västerås allt och lite till.

En viktig punkt att komma ihåg när det gäller just Västerås är dock att hyrorna kan vara relativt dyra medan väntetiderna är långa. När en stad fortsätter att växa utan att tillräckligt många bostäder byggs blir ofta efterfrågan betydligt större än utbudet. Oroa dig dock inte, för hos Ledig-Bostad.se hjälper vi dig att snabbt och smidigt hitta dina drömmars hyresbostad i Västerås!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder hos Ledig-Bostad.se

Här hos Ledig-Bostad.se samarbetar vi med privata hyresvärdar landet runt för att förenkla bostadssökandet för dig som besökare. Vi har ett av Sveriges bredaste urval av lediga hyresbostäder, och du kan kika på dem genom att använda vårt sökverktyg. Vår lista består bland annat av underbara hus, lägenheter, radhus och rum i Västerås som du kan ta en närmare titt på. Om en hyresbostad intresserar dig gäller det sedan bara att klicka dig in på bostaden och kontakta hyresvärden.

Finns det ingenting som för närvarande faller dig i smaken? Oroa dig inte, för det läggs till nya hyresbostäder varje dag hos Ledig-Bostad.se. Du kan till och med skapa en gratis bostadsagent, vilket betyder att du får ett mejl om en bostad dyker upp som matchar din sökning. Svårare än så är det inte!

Filtrera din sökning och hitta en hyresbostad i Västerås

Du har säkerligen särskilda önskemål när det gäller hur din hyresbostad i Västerås ska se ut. Med hjälp av vår sökfunktion kan du specificera vad det är du letar efter, och sedan filtreras orelaterade hyresbostäder bort. Välj bland annat ort, bostadstyp, pris, antal rum samt storlek. Vi har både annonser på hus, radhus, lägenheter och rum, så satsa på det som passar dig som mest.

Välj även om det är viktigt för dig att husdjur ska vara tillåtna i din hyresbostad i Västerås. Ska bostaden vara delvänlig? Ska den ha en obegränsad hyresperiod? Allt detta och mer kan du specificera när du drar nytta av sökfunktionen hos Ledig-Bostad.se.

Detaljer kring önskad hyresbostad hos Ledig-Bostad.se

Få all information som du kan tänkas behöva om din föredragna hyresbostad genom att klicka dig in på ”Se bostad”. Här får du svart på vitt reda på vad det faktiskt är som erbjuds. Vilken våning lägenheten ligger på, om den är möblerad eller inte, när du har möjligheten att flytta in, hur dyr hyran är samt vad det egentligen är som ingår i hyran.

Finns det någon uteplats, vilka vitvaror är bostaden utrustad med och finns det möjlighet att parkera i närheten av bostaden? Dessa detaljer och fler blir tillgängliga när du klickar dig in på bostaden. När du väl har fått upp intresset för en särskild hyresbostad i Västerås kan du klicka på knappen ”Kontakta hyresvärden nu”. Kanske blir du den utvalda hyresgästen som får chansen att njuta av ditt eget boende i Västerås!

Bostadsmarknaden i Västerås

Västerås är en mysig stad enbart 10 mil från Stockholm som passar individer i alla åldrar perfekt. Det har rikligt med restauranger, caféer och varför inte besöka Sveriges första trampolinpark? Actionbad, shopping, vacker arkitektur och mycket mer väntar på dig i Västerås.

Som Sveriges femte största stad är det dock ganska dyrt och svårt att lägga vantarna på en hyresbostad i Västerås. Många väljer att flytta dit, men bostäderna som finns tillgängliga är begränsade. Med en stor efterfrågan och ett mindre utbud kan det mycket väl vara så att du får vänta i bostadsköer under en relativt lång tid.

Frukta dock inte, för hos Ledig-Bostad.se kan vi förenkla sökandet. Hos oss ställer du inte dig i någon kö, utan du kikar på lediga bostäder i Västerås som vanligtvis har ett inflyttningsdatum som är på ingång. När du väl har hittat en passande lägenhet kan du omedelbart kontakta hyresvärden och inom kort finns det en chans att du blir den utvalda hyresgästen. Ta dock hänsyn till att hyresvärden kan ha sitt eget kösystem som du inte ser hos Ledig-Bostad.se, men detta är långt ifrån alla.

Välj ett passande område i Västerås

Varje del av Västerås har sin egen charm, men det kan ändå vara en god idé att väga dina alternativ noga. Vilket område blir egentligen passande för just dig, dina behov och önskemål? Nedan ska vi ta en närmare titt på olika områden i Västerås och vad det är som lockar svenskarna till att flytta just dit.

Eftertraktade platser i Västerås

Trots att alla områden i Västerås har sina fördelar finns det särskilda områden som lockar individer lite extra. Dessa populära områden är Oxbacken, Skiljebo, Stallhagen, Stohagen, Rönnby, Lillåudden samt Östra hamnen. Kom dock ihåg att populära stadsdelar i många fall har en lite högre hyra, så det gäller att jämföra för- och nackdelarna för att hitta en passande hyresbostad för dig.

En stadsdel som väcker intresset

Om du vill hänga med i utvecklingen är det värt att hålla koll på stadsdelen Södra Källtorp. Här ska det byggas ett stort antal hyresbostäder och villor, så kanske kan någon av dessa bli ditt drömhem. Därtill ska affärer samt kontor byggas, så du kan förvänta dig både jobbmöjligheter och närhet till alla nödvändigheter.

Ta hänsyn till utsatta områden

Alla platser i Sverige har områden som för närvarande möter vissa utmaningar. Just Bäckby är i grund och botten en förträfflig plats med mycket att erbjuda och bygga på, men de har fortfarande en väg att gå. Bäckby anses nämligen vara ett utsatt område med en relativt låg socioekonomisk status. Om du har planer på att flytta till Västerås kan detta vara värt att ta hänsyn till. Västerås kan dock utan tvekan bjuda på en lång rad fördelar, så gör din efterforskning och hitta den platsen i Västerås som känns rätt för dig.

Att se och att upptäcka i Västerås

Vad du än tycker om finns det någonting att göra i Västerås – oavsett ålder, kön och intressen. För sportälskarna finns AAB Arena där du kan se på spännande bandymatcher, och det satsas dessutom en hel del på ishockey. Om du är på jakt efter en mer aktiv upplevelse kan du bege dig till Yoump: den första trampolinparken i landet. Även ett actionbad finns tillgängligt för ytterligare spännande stunder.

Matälskarna kan glädjas åt rikligt med restauranger och caféer där du inte bara får utsökt mat, utan också en mycket trevlig atmosfär. Med hundratals butiker i city vill du heller inte missa chansen att ge dig av på en rolig shoppingtur. Välkända klädeskedjor väntar på dig tillsammans med mer unika butiker som låter dig uppleva någonting helt nytt. Västerås centrum kan till och med skryta om att de mottog utmärkelsen Årets Stadskärna år 2013.

Även kulturentusiasterna har underbara sevärdheter som står och väntar på dem. Domkyrkan är ett måste att besöka, och detsamma kan sägas för de tre olika slotten som du finner i Västerås. Tidö slott, Ängsö slott och det som du bara inte får missa: Västerås slott. När allt kommer till kritan får du aldrig en tråkig stund i Västerås, och du befinner dig som sagt enbart 10 mil från Stockholm.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Västerås är en lockande stad dit många vill flytta, men med begränsade bostäder. Du kan därför tvingas att stå i bostadskön under en ganska lång tid, och det är heller inte särskilt billiga hyror som du kan förvänta dig. För att säkerställa att allting går snabbt till kan du söka aktivt hos Ledig-Bostad.se. Det kan även vara en god idé att vända dig till ett andrahandskontrakt snarare än ett förstahandskontrakt. Detta kommer att vara mycket enklare att uppnå och du slipper utomordentligt långa väntetider.

I Västerås kan hyrorna lätt springa iväg, och vissa väljer att lösa det här problemet genom att hyra en bostad tillsammans med vänner. En delad hyra leder givetvis till ett billigare boende varje månad. Kom ihåg att du kan skapa en bostadsagent hos Ledig-Bostad.se för att få reda på när nya bostäder dyker upp som passar dig likt handen i handsken.

Om du har några frågor eller funderingar gäller det bara att kontakta oss hos Ledig-Bostad.se. Våra tjänster gör det smidigt för dig att komma i kontakt med en lämplig hyresvärd så att du inom kort kan få tag på en lägenhet i Västerås som passar dig perfekt. Vi matchar helt enkelt hyresgäster med hyresvärdar i en säker miljö så att ni båda får en så positiv upplevelse som möjligt.

Hyr ut din egen bostad i Västerås

Tänkte du plugga eller arbeta på en annan ort ett tag? Eller vill du för andra skäl hyra ut din lägenhet? Om bostaden står tom gör du både dig själv och den blivande hyresgästen en tjänst genom att ta beslutet att hyra ut din lägenhet. Här hos Ledig-Bostad.se hjälper vi inte enbart individer som är på jakt efter en ny hyresbostad, utan vi hjälper också privata hyresvärdar som vill komma i kontakt med en passande hyresgäst.

Skapa en annons hos Ledig-Bostad.se och låt din lägenhet bli en av bostäderna som visas upp för tusentals besökare. Dela med dig av information och detaljer kring bostaden som du vill hyra ut, och när en individ har fått upp intresset för din bostad kan han eller hon smidigt kontakta dig. Ha i åtanke att alla hyresgäster på vår sajt är godkända, så detta betyder att du slipper fuffens och oseriösa förfrågningar. Om du vill hyra ut din lägenhet i Västerås eller på annan plats i Sverige, tveka inte att skapa en annons hos oss.