Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största tätort och en populär plats att bo på. Uppsala stad har hela 165 000+ invånare och brukar beskrivas som en studentstad. Sedan 1477 har studenter pluggat på Uppsala Universitet, och staden fortsätter bara att växa för varje år som går. Faktum är att Uppsala för närvarande är ett av de största tillväxtområdena i Europa, så även rikligt med jobbmöjligheter kan förväntas i staden!

Kanske behöver du lite hjälp på traven med att finna den där perfekta drömbostaden i Uppsala, och då kan vi stå till tjänst alla dagar i veckan. Här hos Ledig-Bostad.se finner du ett av Sveriges bredaste urval av lediga bostäder, så det är bara att börja söka efter en lägenhet i Uppsala. Du får en lätt översikt av alla dina valmöjligheter!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder hos Ledig-Bostad.se

Det är ingen höjdare att sitta i kö i flera år för att kunna roffa åt sig en bostad. Detta slipper du dock att göra om du väljer att leta efter en ledig lägenhet i Uppsala här hos Ledig-Bostad.se. Vi gör det lätt för dig att hitta din nya drömbostad, och det är fullkomligt kostnadsfritt för dig att registrera dig i vår bostadsdatabas.

Genom att använda våra tjänster kan du söka bland Sveriges bredaste urval av lediga bostäder i både Uppsala och i resten av Sverige. Som om detta inte vore nog kan du dra nytta av vår bostadsagent för att få mejl med nya bostäder som passar dina krav och önskemål. Det läggs även till nya bostäder på vår sajt varje dag, så glöm inte att återkomma regelbundet för att hålla koll på nyheterna. Filtrera din sökning, bläddra bland det extensiva utbudet och ta kontakt med en hyresvärd som kan förse dig med din äkta drömbostad i Uppsala!

Filtrera din sökning och hitta en hyresbostad i Uppsala

När du använder vår sökfunktion för att hitta en lägenhet i Uppsala har du möjligheten att justera sökningen så att du filtrerar bort bostäder som inte passar just dina behov. Du väljer bland annat vilka lägenheter som ska visas först: senaste, äldsta, billigaste eller dyraste. Sedan väljer du vilken bostadstyp som faller dig i smaken. Kanske letar du efter ett helt hus, en lägenhet eller enbart ett rum.

Ange hur stor hyresbostaden ska vara, hur många rum det ska finnas samt hur dyr hyran får vara. Sist men inte minst finns det annat som du kan specificera såsom ”husdjur tillåtna”, ”delvänlig” och ”obegränsad hyresperiod”. Nu kan du klicka på sökknappen, så listas hyresbostäder i Uppsala som uppfyller dina krav.

Detaljer kring önskad hyresbostad hos Ledig-Bostad.se

Då har du börjat bläddra bland dina valmöjligheter. Har du fått syn på en lägenhet i Uppsala som fångar din blick? Klicka dig då in på detaljer kring bostaden. Du får chansen att läsa mer om hur stor bostaden är, vad hyran ligger och samt vad det är som ingår i hyran. Du får också reda på hur lång hyresperioden är, när du kan flytta in och huruvida bostaden är möblerad eller inte. Allt detta och mer går att ta reda på genom att klicka på hyresbostaden i Uppsala som har fångat ditt intresse.

Om allt ser bra ut gäller det bara att kontakta hyresvärden med hjälp av ett knapptryck, och snart kan det perfekta drömhemmet bli ditt. Glöm inte att det läggs till nya hyresbostäder varje dag, så även om du inte just nu har fått syn på en passande lägenhet kanske den dyker upp snart. Skapa en kostnadsfri bostadsagent här hos Ledig-Bostad.se enligt dina önskemål, så får du ett mejl när en lämplig hyresbostad dyker upp!

Bostadsmarknaden i Sveriges fjärde största tätort

Med 2 500+ nystartade företag varje år samt rikligt med studiemöjligheter är det sannerligen inte få som flyttar till just Uppsala för att plugga eller jobba. Kommunikationer byggs dessutom konstant ut så att individer utan problem ska kunna ta sig till sina arbeten, till Stockholm och helt enkelt till hela Sverige. Uppsala sprudlar av liv och kultur, så varför inte ta tillfället i akt och bosätta dig i den här unika staden?

Vad du dock bör vara medveten om är att bostadsköerna vanligtvis är långa. Därför är det inte en vals på rosor att bara söka efter en lägenhet passivt. Du får helt enkelt ta i med hårdhandskarna för att få tag på din perfekta lägenhet i Uppsala, och vi på Ledig-Bostad.se finns här för att hjälpa dig. Kika på vårt urval av lediga hyresbostäder i Uppsala redan idag. Vi har ett av de bredaste urvalen av lediga hyresbostäder i Sverige!

Välj ett passande område i Uppsala

Varje år väljer tusentals individer att flytta till Uppsala, och det är lätt att förstå varför. Rikligt med studie- och jobbmöjligheter, en halvtimme till Stockholm och lite mer än en kvart till Arlanda. Här har vi även en stad full av historia och unik kultur. Man kan helt enkelt beskriva Uppsala som en storstad med en småstadskänsla.

Om du är intresserad av att bosätta dig i Uppsala är det dock först av allt hög tid att ta reda på mer exakt var du vill bo. Du har sannerligen inte begränsat med möjligheter då Uppsala som sagt är Sveriges fjärde största tätort. Kika nedan för tips på olika områden i Uppsala som kanske blir perfekta för just dig.

Att bo vid centrum

Om du vill ha nära till allt och bo där allting händer är det givetvis centrala Uppsala som kommer att fånga ditt intresse. Här brukar Svartbäcken vara ett populärt val, bland annat tack vare det mysiga badet i närheten. Även Lusthagen blir ett utmärkt val, och det är hit som studenterna brukar blicka. Rosendal ligger precis vid både universitet, Akademiska sjukhuset och en trevlig park. Om din budget tillåter det är Rosendal därför ett ypperligt val.

För dig som uppskattar den friska luften

Istället för att bo just i centrum kanske det är viktigt för dig att ha nära till vacker natur, antingen för träningsändamål eller för avkopplingens skull. Eriksberg och Ekeby ger dig tillgång till grönområden även om du fortfarande inte är långt från centrum. Årsta ger dig närhet till både en park och en skog medan Tunaberg samt Fålhagen även har mycket grönt och skönt att bjuda på.

Kika på ytterligare intressanta områden i Uppsala

Var du bosätter dig i Uppsala handlar i slutändan om dina individuella behov och önskemål. Om du exempelvis är student och vill bo i ett område som gynnar studentliv kan Flogsta stå till tjänst. För dig som eftersöker lyx i ett härligt villaområde kan Norby göra under för dig. Om du dessutom vill bo på en plats som utvecklas fort och som därför ger dig rikligt med jobbmöjligheter är Ulleråker ett förträffligt val.

Att se och att upptäcka i Uppsala

Uppsala har verkligen allt och lite tid. Det första du tänker på när du hör Uppsala är säkerligen den rika historien och kulturen då staden är en av Sveriges äldsta. Det finns dock även moderna inslag, så caféer, restauranger och shoppingmöjligheter är inte svåra att hitta. Ljuvliga grönområden ser samtidigt till så att Uppsala utstrålar en trevlig känsla. Staden är som sagt också under ständig utveckling, så de som vill börja plugga eller arbeta vänder sig gärna till Uppsala.

När du tar en tur till staden är det ett måste att besöka den Botaniska trädgården, den mäktiga domkyrkan samt Gamla Uppsala fornminnesområde. Oavsett var du bosätter dig i Uppsala möts du av en underbar atmosfär, och här hos Ledig-Bostad.se kan vi hjälpa dig att hitta rätt.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Bostadsköerna är ofta långa, och det kan ta tid att lägga vantarna på ett förstahandskontrakt. Uppsala är Sveriges fjärde största tätort, och det är många som väljer att bosätta sig här. Med stor efterfrågan och ett köande som kan bestå i flera år kan det vara lämpligt att satsa på ett andrahandskontrakt snarare än ett förstahandskontrakt. Som tur är kan du hitta en ledig lägenhet i Uppsala hos Ledig-Bostad.se utan att behöva vänta någon längre tid. När du klickar dig in på hyresbostäderna får du reda på vilket inflyttningsdatum som gäller och du kan vanligtvis få tillgång till lägenheten utan några långa väntetider.

Om det är kostnaden som sätter käppar i hjulet för dig kan du välja att hyra lägenhet i Uppsala tillsammans med andra. Kanske har du vänner eller familj som har planer på att flytta till Uppsala, och genom att bo tillsammans och dela på hyran blir det betydligt billigare att bo i den här populära staden.

En ytterligare lösning för att både göra det billigare och se till så att du får en lägenhet snabbare är att hyra utanför Uppsala. Kika med andra ord på lediga lägenheter i närheten av Uppsala och pendla till staden om du vill plugga eller arbeta där. De tre ovannämnda tipsen kan hjälpa avsevärt om du snabbt vill få tag på en lägenhet med rimliga månadshyror.

Hyr ut din egen bostad i Uppsala

Hos Ledig-Bostad.se har vi rikligt med annonser som du kan kika på som hyresgäst. Vi hjälper dock även hyresvärdar att göra reklam för sina lediga bostäder i bland annat Uppsala. Genom att använda våra tjänster här hos Ledig-Bostad.se blir det smidigt för dig som privat hyresvärd att få kontakt med lämpliga hyresgäster inom kort.

Varför skulle du som hyresvärd då välja just Ledig-Bostad.se för att annonsera din lediga lägenhet i Uppsala? Jo, det är kostnadsfritt att dra nytta av våra tjänster, och du kan utan svårigheter skapa en annons som kommer att ses av de många besökarna som gästar vår bostadsportal.

Vi kommer att marknadsföra din lediga hyresbostad i Uppsala tills den har hyrts ut, och du blir kontaktad av intresserade hyresgäster utan att du ens behöver lyfta ett finger. En stor fördel är det faktumet att hyresgästerna på vår sajt är godkända, och du kan därför vara säker på att du får kontakt med seriösa och pålitliga individer.