Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Stockholm

Cirka 10 % av alla Sveriges invånare är bosatta i Stockholm, så det är enkelt att påstå att vår huvudstad har blivit en populär destination. Här har vi en stad som aldrig sover med möjligheter, sevärdheter och upplevelser runt varje hörn. Inte undra på att så många tar beslutet att flytta till just Stockholm.

Med detta sagt är det inte alltid den lättaste processen att flytta till Stockholm, främst på grund av den stora efterfrågan. Det här har resulterat i ett begränsat antal lediga hyresbostäder tillsammans med relativt dyra hyror. Inte ska du dock hänga läpp, för visst finns det fortfarande en chans för dig att få tag på en hyresbostad i Stockholm. Här hos Ledig-Bostad.se sträcker vi ut en hjälpande hand för att säkerställa att du lägger vantarna på ditt drömboende i Stockholm!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder hos Ledig-Bostad.se

Vill du få tillgång till en smidig översikt av olika imponerande hyresbostäder som finns tillgängliga i Stockholm? Vill du få chansen att jämföra flera olika villor, radhus samt lägenheter? Då har du kommit till rätt plats. Hos Ledig-Bostad bjuder vi dig på alla de nödvändiga verktygen som du kan nyttja för att hitta en hyresrätt i Stockholm.

Vi har samlat ett stort antal lediga hyresbostäder i en händig lista, och du kan dessutom filtrera din sökning så att du enbart ser bostäder som intresserar dig. Bestäm själv hur många rum ditt drömhem ska ha, hur dyr hyran får vara, hur stor bostaden ska vara samt mer därtill. Här hos Ledig-Bostad.se ser vi till så att rätt hyresgäster och hyresvärdar kommer i kontakt med varandra. Inom kort har du fått tag på en lägenhet, villa eller radhus i Stockholm som passar dig likt handen i handsken!

Filtrera din sökning och hitta en hyresbostad i Stockholm

Hur går du till väga när du vill söka efter en lämplig hyresbostad i Stockholm som lever upp till dina behov, krav och önskemål? Allt du behöver göra är att dra nytta av filtreringsverktygen här hos Ledig-Bostad.se. Innan du klickar på sökknappen får du möjligheten att justera din sökning på diverse sätt och vis. Du anger bland annat vilken stad du vill kika närmare på samt huruvida du letar efter ett hus, en lägenhet, ett rum eller radhus.

Därefter anger du vilket prisintervall du eftersöker, hur många rum som ska finnas tillgängliga samt hur stor boytan ska få vara. Därtill kan du bland annat specificera att husdjur måste vara tillåtna eller att hyresperioden ska vara obegränsad. Sist men inte minst sorterar du sökningen antingen enligt senaste, äldsta, billigaste eller dyraste. På så vis kan du skräddarsy din sökning så att listan enbart innehåller hyresbostäder i Stockholm som faktiskt intresserar dig.

Bostadsmarknaden i Sveriges huvudstad

Stockholm är en av Sveriges mest eftertraktade bostadsmarknader, och det är inte för intet. Här i vår vackra huvudstad kan du förvänta dig liv och rörelse med spännande upplevelser runt varje hörn, alla dagar i veckan. Stockholm är mycket vackert med närhet till vatten och underbar arkitektur. För matentusiasten får du tillgång till ett enormt antal caféer samt restauranger som bjuder på rätter från hela världen, och för att göra det ännu smidigare kan du utan problem beställa hemleverans.

Transportmöjligheterna är sannerligen inte dåliga då både spårvagnar, pendeltåg, tunnelbanor samt bussar finns så det räcker och blir över. Om du föredrar den friska luften står elscootrar utspridda som du smidigt kan hyra närhelst du behöver dem. Tack vare att Stockholm är Sveriges huvudstad kan du samtidigt förvänta dig otroligt många evenemang som arrangeras just här: föreställningar, konserter, utställningar, konvent samt mycket mer därtill. Att ha en lägenhet i Stockholm är därför sannerligen ingen dum idé.

Vad du dock bör ha i åtanke är att bostadsmarknaden i Stockholm skiljer sig ganska rejält från de flesta andra platser i landet. Efterfrågan på lägenhet i Stockholm är enorm jämfört med utbudet, och därför är det inte det enklaste att roffa åt dig en bostad. Hyrorna är också relativt dyra, men många anser att det är värt besväret för att få bo i den här fantastiska staden.

Detaljer kring önskad hyresbostad hos Ledig-Bostad.se

När du väl har fått syn på en hyresbostad på vår sida som fångar din uppmärksamhet är det hög tid att ta reda på mer. Genom att klicka dig in på bostaden får du tillgång till specifikationer i form av bland annat bostadens yta, antalet rum, hyresperioden samt bostadstypen. Du får även reda på vilket belopp månadshyran ligger på, vilken våning lägenheten är belägen på samt huruvida bostaden är möblerad eller inte. Sist men inte minst står det om husdjur är tillåtna eller inte.

För att fördjupa dig i din föredragna hyresbostad i Stockholm möts du av en beskrivning som talar om för dig exakt var bostaden ligger i Stockholm, vad du kan förvänta dig av hemmet, vilka tjänster som finns tillgängliga i byggnaden samt mycket mer därtill. Med andra ord slipper du att ha frågor eller funderingar. Istället får du all den information som du kan tänkas behöva svart på vitt. Genom att klicka på ”Kontakta hyresvärden nu” kan du dock självfallet ställa ytterligare frågor för att verkligen ta reda på huruvida hyresbostaden lämpar sig för dig eller inte.

Välj ett passande område i Stockholm

Stockholm är sannerligen inte litet, och därför bör du lägga lite tid på att besluta dig för vilket område du vill bo i. Är det kanske skola och uteliv som intresserar dig? Då kommer centrala Stockholm att göra susen för dig. Är det aningen större bostäder till billigare priser som du eftersöker? Då kanske förorten lämpar sig för dig. Vad fallet än må vara ska vi nedan ta en närmare titt på diverse områden i Stockholm som alla har sin egen charm.

Södermalm

Det finns ingen tvekan om att just Södermalm är ett av de mest eftertraktade områdena i Stockholm. Den här ön är känd för sitt uteliv, sin fantastiska kultur och det är även många kändisar som väljer att bo just här. Butiker, köpcentrum, parker, caféer och mycket mer stöter du på i Södermalm. Med en avkopplad atmosfär under dagen och ett levande nattliv har Södermalm någonting för alla.

Kungsholmen

Är du intresserad av att bo centralt, men vill gärna undvika för mycket stök och buller? Kungsholmen är då det perfekta området i Stockholm för dig. Här kan du bland annat njuta av det mysiga promenadstråket som sträcker sig längs Norr Mälarstrand, men du kan även strosa runt i underbara parker eller besöka någon av de lyxiga restaurangerna. Trots lugnet har du det mesta i närheten, så om du vill bo i lägenhet i Stockholm kan Kungsholmen bli din drömplats.

Norrmalm

Vill du bo centralt med nära till flygplats, shopping och hotell? Då är Norrmalm rätt för dig. Det är hur lätt som helst att både ta dig till Gamla Stan och Södermalm – men även om du väljer att stanna kvar i Norrmalm kan du förvänta dig många spännande upplevelser. Besök någon av affärskvarteren, ta promenader på Mälarens stränder eller ge dig av till Dramaten. För dig som är på jakt efter en underbar lägenhet i Stockholm finns det mycket som talar för att Norrmalm kan bli ditt perfekta hem.

Att se och att upptäcka i Stockholm

Det hade tagit åratal att lista alla sevärdheter och upplevelse som du kan ta del av i Stockholm, så vi ska nämna några av högpunkterna. Parken Tantolunden är en underbart mysig plats att befinna sig på, och detsamma gäller om du traskar uppför Monteliusvägen. Här har du chansen att njuta av den vackra solnedgången alla dagar i veckan.

Det enorma stadsbiblioteket har allt och lite till för bokentusiasterna, och för de som älskar konst finns det tre museer på Skeppsholmen som du kan gästa fullkomligt kostnadsfritt. Familjeaktiviteter kan du också hitta i Stockholm, och inte minst på nöjesfältet Gröna lund. Även Skansen kan bli roligt för hela familjen om ni är intresserade av djur och kultur.

Sist men inte minst är det ett måste att ta en tur till Gamla stan. Här har vi Stockholms äldsta stadsdel med trevliga gränder och klassisk arkitektur. För dig som vill flytta till Stockholm eller helt enkelt bara besöka staden gör du dig själv en tjänst om du besöker Gamla stan.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Då Stockholm är en sådan populär destination är det inte alltid en vals på rosor att hitta en ledig hyresbostad inom tänkt budget. Vissa löser detta problem genom att bo tillsammans med vänner eller familj i en lägenhet i Stockholm. Genom att dela på hyran blir det plötsligt hälften så dyrt, så varför inte flytta till huvudstaden med en eller flera vänner. Att välja en kommun i närheten av Stockholm kan även löna sig om du vill lägga vantarna på en hyresbostad till ett billigare pris.

Ett förstahandskontrakt är vanligtvis svårare att få tag på än ett andrahandskontrakt. Om du vill säkerställa att du får tag på en lägenhet i Stockholm lite fortare kan det därför vara gynnsamt att hyra en lägenhet i andrahand. Det här ger dig samtidigt chansen att få prova på att bo i ett visst område under en begränsad tid så att du kan känna av huruvida platsen är passande för dig eller inte. Privata hyresvärdar brukar vara individer som under en tid ska plugga eller jobba på en annan ort och därför passar på att hyra ut sin lägenhet i Stockholm under en viss period.


Hyr ut din egen bostad i Stockholm

Kanske är du inte intresserad av att hyra en lägenhet i Stockholm, utan vill istället hyra ut din egen bostad. Även detta kan vi hos Ledig-Bostad.se hjälpa dig med. Vi gör det enkelt och smidigt för hyresvärdar att komma i kontakt med lämpliga hyresgäster, så tveka inte att nå ut till oss. Då vi har lång erfarenhet inom bostadsbranschen ser vi till så att du utan problem antingen kan hitta din perfekta lägenhet i Stockholm som hyresgäst eller skapa en annons som hyresvärd.

Hos Ledig-Bostad.se går det att få en smidig översikt av lediga hyresbostäder i hela Sverige, men särskilt i Stockholm får hyresgäster en lång rad valmöjligheter. Genom att samarbeta med en uppsjö av pålitliga samarbetspartnerns tillförs det nya bostäder hos oss dagligen. Bli en av hyresvärdarna vars bostäder visas upp här hor Ledig-Bostad.se för att inom kort komma i kontakt med en lämplig hyresgäst.