Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Malmö

Malmö är staden där du aldrig får en tråkig stund. Konserter, museer, shoppingmöjligheter, caféer och konvent är bara några få exempel på vad du kan förvänta dig att stöta på i Malmö. Från världens alla hörn samlas folk här på Sveriges tredje största tätort vare sig de ska plugga, arbeta eller njuta av sin semester. Med många gymnasieskolor, högskolor, jobbmöjligheter och sevärdheter har Malmö sannerligen allt och lite till.

Malmös popularitet har dock lett till ett begränsat antal lediga bostäder. Om du är ute efter ett förstahandskontrakt kan du behöva stå i bostadskö under en mycket lång tid. Lyckligtvis nog finns det en lösning: nämligen att ta hjälp av Ledig-Bostad.se. Vi kan se till så att du hittar en perfekt hyreslägenhet för dig i just den omtyckta staden Malmö!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder hos Ledig-Bostad.se

Här hos Ledig-Bostad.se kan du som privatperson hitta ditt drömboende i Malmö. Privata hyresvärdar från hela landet laddar upp sina annonser, och du som hyresgäst kan dra nytta av vår sökfunktion för att lägga vantarna på en lämplig hyresbostad. Det spelar ingen roll om du är intresserad av att flytta in i en villa, en lägenhet, ett radhus eller ett rum. Du kan hitta någonting för dig här hos Ledig-Bostad.se.

Vi ser till så att hyresvärdar och hyresgäster kommer i kontakt med varandra, och på så vis kan du snabbt hitta en bostad som faller dig i smaken. Du undviker de långa bostadsköerna och kan därför få en lägenhet på dina villkor. Som om detta inte vore nog kan du skapa en bostadsagent som baseras på dina sökkrav. Då kommer du att motta ett mejl så fort nya bostäder dyker upp som passar dina önskemål.

Filtrera din sökning och hitta en hyresbostad i Malmö

Hos Ledig-Bostad.se får du inte enbart en överblick av lediga hyresbostäder i Sverige, utan du kan dessutom skräddarsy din sökning så att du enbart ser bostäder som uppfyller dina individuella krav. Du väljer bland annat huruvida du vill se hus, rum, lägenheter eller radhus, och du anger därtill var i landet du vill bo. Ange exempelvis ”Malmö” om du är intresserad av att kika på de lediga hyresbostäderna som finns tillgängliga i just Malmö.

Glöm heller inte att välja prisintervall, hur många rum det ska finnas samt hur stor bostaden ska vara i kvadratmeter. Om det är viktigt att din lägenhet i Malmö ska vara delvänlig, ha en obegränsad hyresperiod eller tillåta husdjur är detta också någonting som du kan fylla i innan du trycker på sökknappen. Tack vare den justerbara sökfunktionen blir det hur lätt som helst att kika på lägenheter i Malmö som passar dig likt handen i handsken.

Detaljer kring önskad hyresbostad hos Ledig-Bostad.se

Har du fått syn på en lägenhet i Malmö här på sidan som ser passande ut? Klicka då på bostaden för grundliga detaljer som hjälper dig att ta ditt beslut. Du kommer bland annat att få reda på huruvida bostaden är möblerad eller inte samt huruvida husdjur är tillåtna eller inte.

Därtill får du tillgång till information gällande bostadens storlek, rum, månadshyra, hyresperiod samt mer därtill. Om värme, vatten, el och dylikt ingår i månadshyran finner du även dessa detaljer just här. När du väl har hittat en lägenhet i Malmö som känns rätt för dig gäller det bara att trycka på knappen ”Kontakta hyresvärden nu”. Vi samarbetar enbart med pålitliga hyresvärdar och du kan därför förvänta dig en positiv upplevelse när du använder tjänsterna hos Ledig-Bostad.se. Börja söka efter en lämplig lägenhet i Malmö för dig och se till så att du får det boendet som du alltid har drömt om!

Bostadsmarknaden i Sveriges tredje största tätort

För studenter är Malmö en ytterst populär plats. Den beskrivs ofta som en universitetsstad där du har tillgång till en lång rad prestigefyllda skolor. Även jobbmarknaden är extensiv med möjligheter inom en hel uppsjö av olika branscher. Som om detta inte vore nog är Malmö även ”staden där det händer” med konserter, utställningar och spännande event runt varje hörn.

Därför kommer det nog inte som någon överraskning att Malmö är en mycket populär plats att bo på. Trots att du ställer dig i bostadskö kan det dröja en längre tid innan du får tillgång till en lägenhet, så det är en god idé att aktivt söka hyresbostad vid sidan om. Kanske blir det exempelvis läge att eftersöka ett andrahandskontrakt snarare än ett förstahandskontrakt.

Lyckligtvis nog kan du få en hjälpande hand här hos Ledig-Bostad.se. Sök bara efter ”Malmö”, filtrera din sökning och kontakta en hyresvärd vars lediga bostad fångar ditt intresse. Det behöver inte vara omöjligt att få tag på en lägenhet inom kort, och när du slipper bostadsköerna får du större frihet och fler valmöjligheter.

Välj ett passande område i Malmö

Malmö är en stad där alla världens kulturer möts. Mysiga caféer och restauranger, vackra parker, fräcka konserter och uppträdanden, shoppingcentra – Malmö har sannerligen allt. Det är dock även en ganska stor stad där ett område kan skilja sig ganska mycket från ett annat. Innan du börjar leta efter en ledig hyresbostad i Malmö bör du därför ta reda på vilken del av staden som blir rätt för dig.

Nedan kommer vi att kika på ett antal populära områden som är värda att ha i åtanke när du letar efter bostäder i Malmö. Glöm inte att du också kan dra nytta av vår bostadsagent för att meddelas när en ledig bostad dyker upp som uppfyller dina krav och önskemål.

Gamla staden

En av de mest välkända platserna i Malmö är utan tvekan Gamla staden. Med ljuvliga kanaler som ringlar sig fram och mysiga gamla byggnader finner du ro i detta område. Utöver att ha Malmös äldsta byggnader finns det rikligt med butiker för shoppingentusiasten tillsammans med museer och slott. För en lugn och trevlig plats med nära till allt är Gamla staden därför ett utmärkt område i Malmö.

Västra hamnen

Om din budget inte är för tajt är Västra hamnen en utomordentligt imponerande plats att bo på. Det här moderna och exklusiva området kännetecknas av den fräcka skyskrapan Turning Torso som är vriden på ett mycket unikt vis. Med soldäck, bryggor, vackra parker och en strand är det inte undra på att så många tar sig till Västra hamnen. Njut av Malmös godaste glass, promenera längs vattnet och varför inte hyra en Segway? Du får aldrig en tråkig stund i Västra hamnen.

Södergatan

Om det är liv och rörelse som lockar dig har Södergatan mycket att bjuda på. Den breda gågatan är full av butiker, restauranger, caféer, hotell och underhållning av olika slag. Du möts av en blandning mellan moderna byggnader samt klassisk arkitektur med mycket att uppleva för individer i alla åldrar. En ytterligare fördel är hur nära du har till både universitet samt Malmö Centralstation. Inte undra på att Södergatan är en sådan populär plats att bo på.

Att se och att upptäcka i Malmö

Många som besöker och bor i Malmö tar sig bort till Möllan. Här kan du köpa frukt och grönt under dagen samt njuta av mysiga uteserveringar på kvällen. Självfallet vill du inte heller missa att se den imponerande Turning Torso som vi tidigare har nämnt. Ribban är en härlig strand som hela familjen kan besöka, och Lilla torg är en riktigt charmig plats för dig som älskar att strosa runt i mysiga områden.

Emporia kan du hitta i Malmö, och detta är Sveriges största köpcentrum. Precis bredvid ligger tåget som tar sig in till Danmark. Även Triangeln, Entré och Mobilia är stora köpcentra som du inte vill gå miste om att besöka. Om du har en förkärlek till shopping är alternativen sannerligen inte få om du bor i just Malmö.

Utöver Malmö i sig är du dessutom inte långt från Köpenhamn. Med detta sagt kan du relativt snabbt och enkelt ta dig från Malmö över Öresundsbron till Danmark antingen med bil eller tåg. När du bor i Malmö öppnas alltså dörren till helt nya upplevelser, så det finns många goda skäl till att hyra en lägenhet i Malmö.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Malmös popularitet resulterar ofta i dyra månadshyror, men för att hålla dig inom din budget finns det diverse lösningar. Du kan till exempel bo med en eller flera vänner så att ni har möjligheten att dela på hyran. Detta är särskilt smidigt om ni pluggar tillsammans på samma universitet eller om ni arbetar i närheten av varandra.

Om du har suttit i bostadskön under en mycket lång tid och har svårigheter med att få ett förstahandskontrakt inom en rimlig tidsperiod kan du satsa på ett andrahandskontrakt. Det här konceptet syftar på att en privat hyresvärd med ett förstahandskontrakt hyr ut lägenheten till dig under en viss tid. Kanske väljer personen i fråga att hyra ut sin lägenhet då hen ska plugga på en annan ort under ett tag eller åka utomlands någon månad. Det är betydligt enklare att få tag på ett andrahandskontrakt jämfört med ett förstahandskontrakt, så detta är en smidig lösning som inte bör underskattas.

Hyr ut din egen bostad i Malmö

Här hos Ledig-Bostad.se hjälper vi som sagt privatpersoner med att hitta sin föredragna lägenhet i Malmö och i resten av Sverige. Vi räcker dock även ut en hjälpande hand till privata hyresvärdar som vill få kontakt med en passande hyresgäst. Om detta stämmer in på dig kan du skapa en annons som visas upp för våra besökare.

Vi erbjuder schyssta villkor och häftiga funktioner som gör det smidigt för både hyresvärden och hyresgästen. Lägg upp din annons helt kostnadsfritt, så marknadsför vi din bostad till dess att den har hyrts ut. Då alla våra hyresgäster är godkända slipper du att oroa dig för lurendrejeri. Har du några ytterligare frågor? Tveka inte att ta kontakt med oss. Börja annonsera din lediga lägenhet i Malmö redan idag och bli kontaktad av intresserade hyresgäster.