Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Göteborg

Som Sveriges näst största tätort är Göteborg en mycket populär destination. Ett stort antal svenskar beger sig till platsen för att antingen njuta av sin semester eller för att gå på bostadsjakt. Du får rikligt med möjligheter både när det gäller arbete, studier och fritid med många vackra områden som du inte vill gå miste om. Även om du inte bor i just centrum kan du förvänta dig goda kommunikationer som tar dig till både natur och kultur utan några som helst svårigheter.

Göteborg kan bjuda på det mesta: hav, skog, stadsliv och upplevelser i mängder. Inte undra på att så många beslutar sig för att flytta hit. Stor efterfrågan leder dock till ett begränsat antal lediga lägenheter samt långa väntetider som du säkerligen gärna vill undvika. Då har du kommit till rätt plats. Hos Ledig-Bostad.se sträcker vi ut en hjälpande hand så att du inom kort kan hitta en perfekt hyresbostad i Göteborg!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder hos Ledig-Bostad.se

Ledig-Bostad.se lanserades år 2018 med målet att hjälpa privatpersoner att hitta den perfekta lägenheten, huset, rummet eller radhuset. Samtidigt hjälper vi även hyresvärdar att komma i kontakt med lämpliga hyresgäster. På vår sajt kan du få en händig överblick av lediga hyresbostäder i hela landet, och du har möjligheten att filtrera din sökning så att det enbart listas bostäder som faller dig i smaken.

Om du är ute efter en fin och prisvärd lägenhet i Göteborg har vi en hel uppsjö av alternativ för dig. Oavsett om du är på jakt efter en mindre eller större lägenhet i Göteborg kan vi hjälpa dig på traven, och vi lägger dagligen till nya bostäder på vår sajt. Få en smidig översikt av alla de olika lägenheterna i olika delar av Göteborg redan idag.

Filtrera din sökning och hitta en hyresbostad i Göteborg

Hos Ledig-Bostad.se kan du söka på dina egna villkor, och det första du gör är därför att filtrera din sökning. Du anger exempelvis att du letar efter en lägenhet i just Göteborg, och därefter kan du välja bostadstyp, antalet rum, pris samt areal.

Om det är viktigt att den lediga lägenheten är delvänlig, tillåter husdjur eller har en obegränsad hyrningsperiod är även detta någonting som du kan fylla i. För att förenkla sökandet ytterligare kan du sortera resultaten efter antingen senaste, äldsta, dyraste eller billigaste. Allt beror på vilken sorts ledig hyresbostad i Göteborg som du är intresserad av.

Detaljer kring önskad hyresbostad hos Ledig-Bostad.se

Då har du kikat på listan över hyresbostäder och klickat dig in på ett alternativ som låter intressant. Här möts du av detaljer kring bostaden så att du utan besvär ska kunna ta ett välgrundat beslut. Det du får reda på är bland annat hur stor lägenheten är, hur många rum den har och hur lång hyresperioden är.

Du kan också se om lägenheten är möblerad, vilken våning den ligger på, om husdjur är tillåtna samt vilket överlåtelsedatum som gäller. Få information kring vilka vitvaror som står redo i lägenheten, vad som ingår i månadshyran och allt annat som är bra att veta innan du flyttar in. Om bostaden låter lovande trycker du helt enkelt på ”Kontakta hyresvärden nu”.

Bostadsmarknaden i Sveriges näst största tätort

Stockholm må vara vår huvudstad, men visst är det ändå Göteborg som har fått smeknamnet ”Sveriges framsida”. Det här är en mysig och populär stad att bo i med en trevlig atmosfär och lika trevliga människor. Oavsett om du älskar storstadslivet eller om du vill njuta av vacker natur har Göteborg allt och lite till.

Med detta sagt är det inte förvånande att bostadsmarknaden i Göteborg består av ett mycket begränsat antal lediga lägenheter samt relativt dyra hyror. Även om du ställer dig i bostadskö kan det ta år innan du kommer någonvart, och därför kan det vara hög tid att även aktivt leta efter en lämplig hyresbostad i Göteborg.

Lyckligtvis nog kan du komma runt bostadskön genom att ta del av verktygen som vi erbjuder här hos Ledig-Bostad.se. Våra annonser skapas av privatpersoner och hyresvärdar som snabbt och smidigt kan förse dig med ett hyreskontrakt. Vare sig du vill bo centralt eller mer i utkanten av staden har vi någonting för dig.

Välj ett passande område i Göteborg

Med fler än 600 000 invånare är Göteborg både stort och fullt av liv och rörelse. Denna vackra stad ligger på västkusten och består av många mysiga områden som är värda att kika närmare på. Dina behov och önskemål påverkar vilket område som lämpar sig för dig. Är du exempelvis intresserad av att flytta till Göteborg för att plugga, jobba, njuta av nattlivet eller för ett familjeliv på en lugn plats? Dessa är frågor du bör ställa dig själv.

De centrala delarna i Göteborg

Om du väljer att bo vid centrum kommer du att ha nära till det mesta. Du kan förvänta dig stenbyggnader som är cirka fem våningar höga och en omgivning som är fylld av allt du kan tänkas behöva: restaurangen, caféer, shoppingmöjligheter och nöjesliv i allmänhet. Om du är intresserad av att bo centralt är det bland annat Kungshöjd, Lorensberg, Vasa och Kronhusbodarna som du bör kika närmare på.
 Att bo i närheten av centrum

Det kan som sagt bli ganska dyrt att bo precis i centrum, och en lösning kan då vara att bosätta dig lite i utkanten. Kollektivtrafiken gör det lätt att ta dig från ena sidan av Göteborg till den andra, så även om du inte bor precis där allting händer kan du snabbt bege dig till centrum. Johanneberg, Almedal, Gårda, Linne, Majorna, Masthugget och Kungsladugård är exempel på omtyckta platser för dig som vill bo i närheten av centrala Göteborg.

Förorter och vackra naturområden

Det finns ingen avsaknad av lugna områden i Göteborg, så visst kan du lägga vantarna på en underbar hyresbostad utan att du tvingas betala skjortan. Förorter såsom Askim, Hovås och Billdal är ypperliga valmöjligheter. För dig som vill bo i närheten av havet kan Långedrag och Fiskebäck göra susen för dig.

Vart du än ger dig av i Göteborg möts du av en trevlig atmosfär och riktigt mysiga platser som du inte vill gå miste om. Det finns nämligen rikligt med grönområden som blir perfekta för löpning eller för att bara koppla av och njuta. Slottsskogen, Sandsjöbacka reservatet samt Delsjöområdet är platser som du bara måste besöka. Med många härliga skogsområden kan du ge dig ut på upptäcktsfärd under bar himmel. När allt är sagt och gjort är Göteborg därför en plats som både förser dig med en storstadskänsla och en lite mer avkopplande naturkänsla.

Att se och att upptäcka i Göteborg

Du har sannerligen mycket att välja mellan när det kommer till upplevelser och sevärdheter i Göteborg. Både barnfamiljer, par och vängrupper älskar platser såsom Liseberg, och det finns gott om anledningar till att den här nöjesparken har blivit ett av de mest populära turistmålen här i vårt avlånga land. Susa fram i karuseller, ta del av härliga konserter eller slå dig ner på en av restaurangerna. Göteborgs konstmuseum är dessutom en spännande destination med vackra nordiska samlingar.

Vill du få chansen att shoppa loss? Ge dig då av till Nordstan, ett imponerande köpcentrum med allt och lite till. Mindre och mysiga butiker finner du genom att ta en tur till Magasinsgatan för unika shoppingmöjligheter. Glöm inte heller att besöka Saluhallen på Kungstorget för att prova på utsökt mat från hela världen.

Ovan är enbart några få exempel på platser och upplevelser i Göteborg som du inte vill gå miste om. Visst är det dessutom värt att veta att många event, konserter och annat skoj regelbundet arrangeras i just Göteborg tack vare stadens popularitet. Även för dig som vill börja plugga eller jobba kommer du att finna rikligt med möjligheter i just Göteborg. Hitta ditt drömboende genom att få en översikt av dina alternativ här hos Ledig-Bostad.se. Göteborg har utan tvekan någonting för alla.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Göteborg är som sagt Sveriges näst största tätort, och inte kommer det därför som en överraskning att folk från hela landet vallfärdar hit. Göteborg är både populärt som en semesterort samt en ypperlig plats att bo på. Vare sig du har planer på att börja plugga eller att leta jobbmöjligheter har Göteborg mycket att bjuda på. Den stora efterfrågan på hyresbostäder resulterar dock i att antalet lediga lägenheter är begränsat samt att hyrorna kan bli relativt dyra beroende på vilket område du bosätter dig i.

Om du vill förenkla letandet för dig själv kan du därför bestämma dig för att hyra i andrahand. Det är lättare att få tag på ett andrahandskontrakt, och samtidigt blir det här en perfekt lösning om du vill prova på hur det faktiskt är att bo i en lägenhet i Göteborg. Privata hyresvärdar finns det gott om, och du kan få syn på många valmöjligheter här hos Ledig-Bostad.se.

För dig som har en tajt budget kan du därtill hyra en lägenhet tillsammans med en eller flera vänner snarare än att hyra på egen hand. Då delar ni på månadskostnaden, så allting blir givetvis billigare för varje enskild individ. Hitta en passande hyresbostad här hos Ledig-Bostad.se och säkerställ att du får en lämplig lösning för just dig. 

Hyr ut din egen bostad i Göteborg

Det är inte endast hyresgäster som kan behöva en hjälpande hand. Vi kan nämligen även stå till tjänst om du är en privat hyresvärd som planerar att hyra ut en lägenhet, ett hus eller kanske ett rum. Då är det självfallet av yttersta vikt att du kommer i kontakt med en lämplig hyresgäst, och det är här som vi kommer in i bilden. Kontakta experterna hos Ledig-Bostad.se så ser vi till så att du kan få tag på en passande hyresgäst.

Genom att skapa en annons kan du bli en av hyresvärdarna vars lägenheter visas upp på vår sajt, och sedan dröjer det inte länge förrän potentiella hyresgäster skickar in en intresseanmälan. Om du har en lägenhet i Göteborg att hyra ut under begränsad eller obegränsad tid, tveka inte att skapa din annons här hos Ledig-Bostad.se!