Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Umeå

Umeå är en plats där folket brinner för konst, kultur och en positiv attityd. Med 130 000+ invånare träffar du på många trevliga och glada individer som gärna välkomnar dig till staden. Umeå brukar kallas för Björkarnas Stad, men visst finns det mer än vackra björkträd som platsen kan skryta med. I Umeå finner du bland annat den högst rankade designutbildningen i världen, en uppskattad konsthögskola samt arkitekthögskola. Invånarna i Umeå lägger med andra ord mycket tid på att skapa och formge miljön runtom oss.

Om det här låter som din drömplats kan Ledig-Bostad.se hjälpa dig att hitta en perfekt lägenhet i Umeå. Vi har ett av de största utbuden av lediga hyresbostäder i landet, så bläddra bland dina alternativ och börja din resa mot flytten till Umeå.

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder i Umeå hos Ledig-Bostad.se

Pålitliga hyresvärdar och hyresgäster får möjligheten att smidigt komma i kontakt med varandra här hos Ledig-Bostad.se. Vi har tusentals annonser från hyresvärdar som vill hyra ut sitt hus, radhus, lägenhet eller rum – och du kan enkelt skräddarsy din sökning så att du hittar den bästa bostaden för dig. Ange exempelvis att du letar efter en lägenhet i Umeå, vilken bostadstyp som intresserar dig, vad maxhyran får ligga på, hur stor bostaden ska vara samt mer därtill.

När du väl har gjort din sökning kan du välja att skapa en bostadsagent. Då får du ett mejl varje gång en ny bostad i Umeå dyker upp som passar dina sökkriterier. Bläddra även bland de befintliga bostäderna för att se om någonting faller dig i smaken. När du har hittat en lämplig bostad och läst på om vad det är som gäller kan du kontakta hyresvärden direkt.

Vi har ett av de bredaste urvalen av lediga hyresbostäder här i Sverige, och du har därför många valmöjligheter att kika på. Kom förbi den långrandiga processen av att sitta i bostadskö i flera år genom att hitta en perfekt lägenhet i Umeå här hos Ledig-Bostad.se!

Fördelarna med att flytta till Umeå

När man talar kring kulturstäder är Umeå en av platserna som alltid nämns, men det är inte allt. Umeå har även blivit utsedd till årets idrottsstad och anses dessutom vara en av de städerna i världen som är som mest jämställda. Som om detta inte vore nog lägger Umeå krut på hållbar utveckling för att arbeta mot en ljus framtid. Det finns alltså mycket gott att säga om Umeå, och nedan ska vi kika mer på några av platsens fördelar.

Någonting för alla

Kultur är sannerligen inte någon bristvara i Umeå. Här ligger kreativitet i framkant, och vare sig du är mer av en operaperson, punkperson eller intresserad av någonting helt annat kan du hitta just din grej i Umeå. Om du är ute efter att vidga dina vyer och ta del av det levande kulturlivet behöver du inte blicka längre än till just Umeå. Här får du aldrig en tråkig stund!

Ge dig ut i naturen

Umeå är en av de främsta cykelstäderna i landet, så det är inga svårigheter att ta dig runt även om du inte har någon bil. Det är dessutom en ypperlig metod för att få motion och för att få komma ut i den friska luften. På tal om det är naturen aldrig långt borta i Umeå. Blicka ut över den vackra Umeälven eller njut av den underbara kustlinjen – kanske tar du även en tur till några av skogarna.

Hållbar utveckling

Över ett tusen nya arbetsmöjligheter öppnar upp sig för varje år som går i Umeå. Om man även kikar rent statistikmässigt är arbetslösheten mycket låg jämfört med resten av landet. För dig som vill flytta till en lägenhet i Umeå för att söka jobb har du därför tagit ett smart beslut. Miljömedvetenheten är också mycket stark i Umeå, så här har vi en plats där invånarna sannerligen jobbar mot en hållbar framtid.

Att se och att upptäcka i Umeå

Sevärdheterna i Umeå är många, och särskilt för dig som uppskattar konst. Ett av måstena när du besöker staden är konsttunneln ”Lev!”, en 170 meter lång tunnel med gröna väggar av glas. Du kan höra ljudet av fågelkvitter medan du promenerar längs väggen, så du kan förvänta dig en mysig upplevelse. Även Bildmuseet är underbart för alla konstälskare som vill strosa genom de fantastiska hallarna med internationell konst i mängder.

Känner du för att koppla av och att kanske ta ett uppfriskande dopp i vattnet? Då är Bölesholmarna den ultimata destinationen. Här är det fritt fram att både bada och sola. Tillbringa dagen med att njuta av de vackra vyerna och det härliga vattnet. Ovannämnda är bara några få av de otroligt många upplevelserna som du kan hitta i Umeå.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

För att göra det billigare för dig att bo i Umeå kan det vara smart att dela en lägenhet med en eller flera vänner. Ni delar då som sagt på månadshyran så att det inte blir lika dyrt som om du hade bott själv. Ett ytterligare tips för att få ner priset är att hyra ett rum snarare än en hel lägenhet. Vad du än väljer finner du hos Ledig-Bostad.se både hus, radhus, lägenheter och rum från ett stort antal hyresvärdar, så visst finns det säkerligen någonting för dig.

Ett förstahandskontrakt är inte heller alltid möjligt att få utan långa väntetider, så gör dig själv en tjänst och leta även bland andrahandslägenheter. Då slipper du att sitta i bostadskö i flera år och kan snabbare lägga vantarna på en lägenhet i Umeå.

Hyr ut din egen bostad i Umeå

Har du en lägenhet i Umeå att hyra ut? Då har du kommit till rätt plats. Vi samarbetar med flera privata hyresvärdar landet över för att hjälpa dem att få sina bostäder uthyrda. Lägg upp en annons här hos Ledig-Bostad.se, så ser vi till så att din bostad marknadsförs på rätt vis. Alla hyresgäster på vår sajt är godkända, så när du väl blir kontaktad av en individ som är intresserad av din bostad är det garanterat en seriös och pålitlig hyresgäst.