Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Linköping

Som den femte största staden i Sverige har Linköping mycket att se och att upptäcka. Den här snabbväxande staden har ett fantastiskt läge rent geografiskt tack vare närhet till både flygplats och E4:an med placering mitt emellan Stockholm och Göteborg. Du får mycket utav att både plugga och arbeta i Linköping, så oavsett anledning till flytten kan du förvänta dig många trevliga stunder i Linköping.

Då staden växer så det knakar när det kommer till antalet invånare finns det stor efterfrågan på bostäder, och detta kan försvåra ditt sökande efter en hyresbostad. Det är här som Ledig-Bostad.se kan hjälpa dig på traven. Istället för att passivt vänta på att en hyreslägenhet ska bli ledig kan du på den här sajten aktivt leta efter ditt drömboende!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder i Linköping hos Ledig-Bostad.se

När du söker efter lämplig hyresbostad hos Ledig-Bostad.se kan du förvänta dig ett av de största urvalen i landet. Använd vår sökfunktion och filtrera din sökning så att bostäder som inte intresserar dig sorteras bort. Bland annat pris, antalet rum och storlek kan du välja när du skräddarsyr din sökning. Nya bostäder läggs även ut varje dag, så du kan skapa en bostadsagent för att få ett mejl varje gång en lägenhet dyker upp som matchar dina sökkrav.

När du har fått syn på en lägenhet, hus, radhus eller rum som faller dig i smaken klickar du på den för att få ytterligare detaljer kring bostaden. Härifrån har du även chansen att kontakta hyresvärden direkt. Med andra ord ser vi till så att det blir lättare och smidigare för dig att lägga vantarna på din perfekta hyresbostad.

Välj ett passande område i Linköping

Om du vill ha närhet till det mesta kan Linköping sannerligen stå till tjänst. Den här staden ligger som sagt mitt emellan både Stockholm och Göteborg samtidigt som du har närhet till flygplats, restauranger, caféer, butiker, sjukhus, universitet och allt annat som du kan tänkas vilja ha.

Med 165 000+ invånare är staden dock ganska stor med flera olika områden och stadsdelar. När du letar efter en lägenhet i Linköping är det med andra ord en god idé att tänka igenom mer exakt var du är intresserad av att bo i Linköping. Nedan ska vi kika på ett antal populära områden som kan utgöra den perfekta platsen för just din situation.

Bo i ett lugnt område

Om du är ute efter lägenheter som inte kostar särskilt mycket i ett mysigt och avkopplande område kan Berga göra susen. Den här platsen ligger i den södra delen av staden, och det tar cirka en kvart att cykla till de centrala delarna. Njut av grönområden tillsammans med en vacker skulpturpark. För dig som föredrar ett lugnt område är Berga ett ypperligt val.

För dig som ska studera

I Berga finner du inte precis några studentbostäder. Då kan du behöva vända dig till Gottfridberg med sina studentbostadsområden. Härifrån tar det inte mer än en kvart att ta sig med cykel till två olika campus. Det finns alltså mycket som talar för att den här platsen blir lämplig för dig om du har planer på att plugga och vill hitta en lägenhet i Linköping.

Om du uppskattar trendig innovation

En modern plats i Linköping som sannerligen uppskattas är Vallastaden som du finner i den västra delen av staden. Med fler än ett tusen bostäder, närhet till campus, butiker samt en mysig park är det lätt att se varför så många tycker om Vallastaden. Även butiker och trendiga ställen att äta på går att hitta om du bosätter dig i Vallastaden.

Att se och att upptäcka i Linköping

Det är inte för intet som Linköping brukar beskrivas som en av Sveriges bästa platser att bo på. Vare sig du är någon som pluggar, arbetar eller bara vill njuta av ett sprudlande uteliv kan Linköping bjuda dig på mycket. Det finns i skrivande stund fler än 12 000 aktiva företag i Linköping, så jobbmöjligheterna är verkligen inte få. Linköpings universitet är dessutom ett av de främsta i världen, så studenter har mycket att se fram emot.

Om du har en förkärlek till natur och kultur är Linköping en stad som du bara måste besöka eller kanske till och med flytta till.  Både skogar, sjöar samt öppna landskap går att hitta i Linköping. Moderna restauranger och caféer finns det dessutom rikligt av – och detsamma gäller för utbudet av bostäder. Vare sig du vill bo i ett radhus, en villa, en lägenhet eller enbart ett rum kan du hitta din drömbostad i Linköping hos Ledig-Bostad.se.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

De flesta här i landet är väl medvetna om hur svårt det kan vara att lägga vantarna på en hyresbostad. Det finns dock vissa tips som du bör ha i åtanke för att enklare lyckas. Istället för att passivt vänta i en bostadskö för att få ett förstahandskontrakt kan du fokusera på ett andrahandskontrakt. Dessa är mycket enklare att få tag på, och du slipper därför att vänta under flera års tid. För en billigare månadshyra kan du därtill hyra en lägenhet tillsammans med en eller flera vänner.

Ett ytterligare tips för att få en lägenhet i Linköping är att börja leta så tidigt som möjligt. Om du redan nu har ansökt till ett universitet i staden bör du ställa dig i bostadskö även om du inte än har fått beskedet – för att vara på den säkra sidan. Ställ dig även i bostadskö hos flera olika bolag och leta aktivt medan du väntar. Att leta aktivt kan du göra här hos Ledig-Bostad.se genom att söka efter din föredragna hyresbostad i Linköping och omedelbart komma i kontakt med en pålitlig hyresvärd.

Hyr ut din egen bostad i Linköping

Hos Ledig-Bostad.se erbjuder vi hjälp åt både hyresgäster och hyresvärdar. Har du ett hus, lägenhet eller rum som du är intresserad av att hyra ut? Skapa en annons kostnadsfritt på vår sajt, så blir det enklare att nå ut till en lämplig hyresgäst. Alla hyresgästerna på vår sida är godkända, och du kommer därför att få kontakt av pålitliga, seriösa och passande hyresgäster.