Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Helsingborg

Om du har planer på att flytta ner till Skåne kan Helsingborg bli drömplatsen för dig. Här ser du historia och kultur komma till liv med vacker klassisk arkitektur. För närvarande finns det 114 000 invånare i Helsingborg, och siffran fortsätter att stiga för varje år som går. Med närhet till den tredje största staden i Sverige, ljuvlig natur tillsammans med bra skolor och arbetsmöjligheter – det finns helt enkelt mycket gott att säga om Helsingborg.

Att hitta en hyresbostad i Helsingborg är dock inte särskilt enkelt om du enbart väntar i bostadskön. Ta därför eget initiativ och lägg vantarna på din drömbostad genom att ta hjälp av Ledig-Bostad.se. Med våra tjänster blir det lätt att hitta en lämplig lägenhet i Helsingborg!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder i Helsingborg hos Ledig-Bostad.se

Ledig-Bostad.se är den ultimata bostadsportalen för dig som eftersöker en lägenhet i Helsingborg eller någon av de andra svenska städerna. Ange vilken del av Sverige som intresserar dig och skräddarsy därefter din sökning för att enbart få upp resultat som passar dig. Hyresvärdar lägger dagligen in nya annonser här hos Ledig-Bostad.se, så du kan få en smidig översikt av tusentals lediga hyresbostäder landet över.

Du registrerar dig gratis i vår bostadsdatabas och får chansen att få tag på ditt äkta drömhem. När du klickar på en lägenhet, hus, radhus eller rum som fångar ditt intresse finner du ytterligare information kring den valda bostaden. Du kan även klicka på ”Kontakta hyresvärden nu”, och då är du ett steg närmare mot att få tag på din föredragna bostad.

Hittar du just nu ingenting som verkar lämpligt? Skapa då en bostadsagent hos oss. Nya bostäder läggs in varje dag, och när någon dyker upp som passar just dina sökkrav kommer du att få ett mejl. Hela processen är sannerligen riktigt smidig!

Välj ett passande område i Helsingborg

Oavsett var du bosätter dig i Helsingborg har du närhet till det mesta. Inte nog med att staden ligger nära havet, utan det tar heller inte någon längre tid att köra till populära platser i både Sverige och Danmark. Helsingör ligger mindre än en halvtimme bort och du kan ta dig till Malmö på mindre än en timme.

Det är dock lika trevligt att stanna kvar i Helsingborg för att njuta av de utomordentliga naturområdena, den färgstarka kulturen och rikligt med sevärdheteter. Med allt detta sagt, i vilken del av staden bör du bo, och vad blir passande utefter just dina önskemål och behov?

Trevliga områden för barnfamiljer

Om du är intresserad av att bo i stan finns det ett antal platser där barnfamiljer kommer att trivas. Just Slottshöjden, Olympia, Stattena samt Tågaborg sägs vara lugna, trevliga och passande platser för barnen att växa upp på. Ta därför en närmare titt på dessa områden om du vill flytta till ett område i Helsingborg där barnfamiljerna har det bra.

Håll koll på utvecklande områden

Helsingborg är en stad som växer så det knakar, och därför är det väl värt att hålla utkik efter intressanta områden där det ständigt byggs nya hyresbostäder. Särskilt Universitetsområdet, Oceanhamnen, Gåsebäck samt Husarområdet kommer inom kort att ha nya lägenheter tillgängliga. När du går på bostadsjakt i Helsingborg, ha därför dessa områden i åtanke.

Nära till allt

Oavsett var du bestämmer dig för att bosätta dig i Helsingborg har du nära till det mesta. Till skillnad från exempelvis Stockholm är Helsingborg en mindre stad, och med hänsyn till detta kan du avnjuta en småstadskänsla oberoende av vart du beger dig. När allt är sagt och gjort kan Helsingborg utgöra drömstaden för dig där du äntligen får tag på en bostad som passar dig likt handen i handsken.

Att se och att upptäcka i Helsingborg

Inte behöver du känna dig begränsad när du tar en tur över till Helsingborg. Här finns en hel uppsjö av sevärdheter och upplevelser som förgyller dagen. I Helsingborg finner du bland annat guidade turer i Rådhuset, dans på Dunkers kulturhus, ett flertal mötesplatser, fritidsgårdar och föreningar.

För dig som vill ge dig ut i den friska luften under bar himmel finns det parker och grönområden i mängder. Ge dig av till någon av parkerna för en mysig picknick eller besök ett av naturområdena. Våtmarker, betesmarker, skogar – du har alla chanser i världen att ta en långpromenad för att upptäcka allt det som Helsingborg har att bjuda på.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Genom att dela en lägenhet med andra studenter eller vänner kan du säkerställa att din hyra inte blir lika dyr varje månad. Det är heller inte ovanligt att hyra en lägenhet i andrahand snarare än förstahand för att snabbare få tillgång till en hyresbostad utan att behöva vänta för länge.

Du kommer även att tacka dig själv om du håller koll på bostadspoängen – med andra ord hur populära bostäderna är. För att öka dina chanser att få tag på en lägenhet kan du gynnas av att ställa dig i kö där det inte finns lika många sökande.

Om du vill att väntetiderna ska bli så korta som möjligt är det dock också en smart lösning att aktivt söka lägenhet här hos Ledig-Bostad.se. Nya annonser dyker upp varje dag, så även om det för närvarande inte finns någon lägenhet i Helsingborg som intresserar dig kan du skapa en bostadsagent för att få ett mejl när en lämplig bostad dyker upp.

Hyr ut din egen bostad i Helsingborg

Här hos Ledig-Bostad.se gör vi det smidigt för dig som hyresgäst att hitta en ledig lägenhet i Helsingborg. Vi hjälper dock även dig som vill hyra ut en lägenhet, hus eller rum. Det är fullkomligt kostnadsfritt, och vi ser till så att din bostad marknadsförs till dess att den har blivit uthyrd.

När du har lagt ut en annons på vår sida kommer intresserade besökare att klicka sig vidare för att kontakta dig som privat hyresvärd. Då alla våra hyresgäster är godkända kan du vara säker på att enbart seriösa individer kontaktar dig. Dra nytta av våra tjänster här hos Ledig-Bostad.se och hyr ut din lägenhet på ett lätt och smidigt sätt.