Filtrera din sökning

Filtrera din sökning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sortera sökning

Bostadstyp

  • {{type.name}}

Pris

Rum

Areal

Annat

  • Husdjur tillåtna
  • Obegränsad hyresperiod

Hitta en ledig lägenhet i Lund

Lund är en stad som många landet över väljer att flytta till. Platsen är känd för bland annat Lunds universitet, och det är inte sällan som Lund beskrivs som en äkta studentstad. Med sin mysiga atmosfär, sina trevliga caféer, konst, musik, kultur och närhet till det mesta är det inte konstigt att Lund har blivit så populärt landet över. Med närhet till både Malmö och Köpenhamn har du dessutom rikligt med platser att utforska utanför staden.

Som en mycket lockande studentstad blir lediga lägenheter fort tagna, så det gäller att vara snabb och söka aktivt. Det är här som Ledig-Bostad.se kommer in i bilden med ett av de bredaste urvalen av lediga hyresbostäder i landet. Dra nytta av våra tjänster för att söka efter din föredragna lägenhet i Lund!

Baserat på dina krav har vi hittat
{{propertiesCount}} möjliga bostäder till dig.

Vill du automatiskt få påminnelse så fort det kommer nya bostäder, som passar med dina önskemål?
Skapa en bostadsagent baserat på dina sökkrav här.

Kika på lediga hyresbostäder i Lund hos Ledig-Bostad.se

Genom att registrera dig hos Ledig-Bostad.se kan du börja söka bland bostadsannonser för att hitta den perfekta hyresbostaden för dig. Vi har flera hus, radhus, lägenheter och rum i Lund som du kan bläddra bland, och du kan till och med skräddarsy din sökning för att lättare få tag på det du letar efter.

När du har hittat en lämplig lägenhet i Lund kontaktar du hyresvärden direkt, och det är inte svårare än så. Skapa en bostadsagent om du vill bli meddelad när en hyresbostad dyker upp som passar dina sökkrav. Vi samarbetar med hyresvärdar landet över för att se till så att lämpliga hyresgäster och hyresvärdar kommer i kontakt med varandra.

Fördelarna med att flytta till Lund

Som student är det nästintill ett måste att flytta till Lund. Här finner du ett fantastiskt universitet, en mysig stad i klassisk stil och helt enkelt en lugn atmosfär. Som om detta inte vore nog har du närhet till det mesta, och detta inkluderar städer i både Sverige samt Danmark. Du behöver inte heller köra långt för att få njuta av underbara rapsfält, stränder och skogar. Om du lyckas att hitta en hyresbostad i Lund ska du därför skatta dig lycklig!

En fantastisk studentstad

Vi har nämnt det tidigare, och det är värt att återigen lyfta fram: Lund är ett paradis för studenter. Över hela världen är Lunds universitet känt för de många programmen, utmärkt undervisning och fina lokaler. Det finns även olika nationer, studentkårer samt studentföreningar som ser till så att studenter har chansen att ta del av en lång rad förträffliga aktiviteter. Om du väljer att plugga i Lund får du därför aldrig en tråkig stund!

Närhet till spännande städer

Visst har Lund i sig självt allt du behöver när det kommer till caféer, restauranger, butiker och nödvändigheter. För dig som älskar att utforska kan det dock också vara en fördel att Lund har så många intressanta platser i närheten. Det tar mindre än en kvart att ta dig till Malmö via tåget i Lund, och det tar enbart lite mer än en halvtimme att åka till Köpenhamn. Lund bjuder med andra ord på ett utomordentligt läge.

Stadsliv och ljuvlig natur

Mitt i Lund känner du definitivt av en småstadskänsla, men du är heller inte långt från naturen. I Skåne finner du många platser med häftiga skogar, underbara stränder och gula rapsfält som verkar sträcka sig i all oändlighet. Genom att bo i en lägenhet i Lund blir det lätt att ta dig till dessa vackra platser, så gör dig själv en tjänst och hitta din drömhyresbostad i Lund redan idag!

Att se och att upptäcka i Lund

När du vill ge dig ut på upptäcktsfärd i Lund kommer du att stöta på många häpnadsväckande sevärdheter, upplevelser och aktiviteter. Det finns bland annat ett roligt äventyrsbad, ett stort antal ljuvliga shoppingstråk, caféer, restauranger och museer. Som tidigare nämnt kan du dessutom ta del av allt det som naturen har att bjuda på med skogar, stränder och rapsfält.

Mer specifikt vill du inte gå miste om att besöka den Botaniska trädgården som ligger mitt i Lund. Det Historiska museet som du också finner i Lund är det näst största arkeologiska museet i Sverige, och du kan också ta del av ett spännande friluftsmuseum. Detta är enbart ett mindre smakprov på allt som Lund har att erbjuda. Genom att få tag på en hyresbostad i Lund kommer du alltid att ha närhet till allt det spännande som pågår i staden.

Bo tillsammans med andra eller hyr i andrahand

Då Lund är en sådan populär studentstad kan du stöta på vissa svårigheter när du letar efter en lägenhet i Lund. Främst har du begränsat med valmöjligheter, och du kan därtill behöva stå i bostadskö under en lång tid. Med hänsyn till detta bör du börja söka hyresbostad i god tid, men kom ihåg att bland annat AF Bostäder inte ger dig tillåtelse att ställa dig i kö förrän du har mottagit ditt antagningsbesked för att plugga på Lunds universitet.

Du kan också behöva nöja dig med ett andrahandskontrakt istället för att jaga ett förstahandskontrakt. Det viktigaste är som sagt att du hittar någonstans att bo. Lyckligtvis nog kan vi göra processen så enkel som möjligt här hos Ledig-Bostad.se. Du kan söka efter hus, radhus, lägenheter eller rum som antingen har en obegränsad eller begränsad hyresperiod. När du väl har fått syn på en lägenhet i Lund som fångar ditt intresse klickar du bara på en knapp för att komma i kontakt med hyresvärden.

Hyr ut din egen bostad i Lund

Det kan finnas flera skäl till att du vill hyra ut din egen bostad. Kanske ska du ge dig av för att plugga eller jobba på annan ort, kanske åker du utomlands ett tag eller så vill du prova på att flytta in i din partners lägenhet. Hur det än ligger till hjälper vi dig här på Ledig-Bostad.se att hyra ut ditt hus, lägenhet, radhus eller rum.

Du lägger helt enkelt ut en annons hos oss, och sen marknadsför vi bostaden åt dig. Godkända hyresgäster kommer att ha möjligheten att kontakta dig för att ta reda på mer. Vi gör det med andra ord smidigt för dig att hyra ut din bostad!